FIFA beslist na kaartenregen en stuurt scheidsrechter Lahoz naar huis

FIFA beslist na kaartenregen en stuurt scheidsrechter Lahoz naar huis

12-12-2022 09:11
29

De FIFA heeft beslist om Mateu Lahoz naar huis te sturen. De Spanjaard was verantwoordelijk voor de kwartfinale tussen Argentinië en Nederland. Een wedstrijd die volledig ontspoorde met negentien kaarten.

De FIFA heeft de lijst van twintig scheidsrechters teruggebracht tot twaalf kandidaten, meldt Voetbal International. De Italiaan Daniele Orsato fluit dinsdag de halve finale Argentinië - Kroatië en de scheidsrechter voor de andere halve finale tussen Frankrijk en Marokko wordt maandag bekend. De aanstellingen voor de troostfinale (zaterdag) en finale (zondag) volgen later deze week.

Danny Makkelie (Nederland), Abdulrahman Al-Jassim (Qatar), Muhammad Muhammed (Verenigde Arabische Emiraten), Mustapha Ghorbal (Algerije), César Ramos (Mexico), Ismail Elfath (Verenigde Staten), Raphael Claus (Brazilië), Wilton Sampaio (Brazilië), Jesus Valenzuela (Venezuela), Szymon Marciniak (Polen) en Anthony Taylor (Engeland) zijn de overige overblijvers.

Ramos en Marciniak worden gezien als de belangrijkste kanshebbers voor het fluiten van de WK-finale. Makkelie hoort volgens VI bij het groepje met outsiders. Lahoz is teruggevlogen naar Spanje. Hij liet Nederland - Argentinië ontsporen en gaf een recordaantal van negentien gele kaarten, al zou de FIFA helemaal niet zo ontevreden zijn geweest over zijn beslissingen.